Näringsjämförelse kvarg

Vilken kvarg är bäst? En högst personlig fråga, både smak och konsistens varierar en del. Mina favoriter är Lindahls 0,3 % på grund av dess härligt krämiga konsistens och Ica 0,1 % på grund av att det är enda kvargen som går att dricka, nästan som yoghurt. Vilket är din favorit och varför? Maila gärna och berätta om din favorit och vad du helst blandar i den.

Nedan ser ni en tabell som jämför tio olika kvarg.

KvargProtein/100 gramKalorier/100 gramFetthalt
KvargProtein/100 gramKalorier/100 gramFetthalt
Lindahls12 g64 kcal0,3 %
Kesella (arla kvarg) 13 g75 kcal1 %
Kesella 10 % 13 g 152 kcal 10 %
Kesella vanilj + övriga smaksatt 7,5 g 160 kcal7,5 %
ICA Basic 12 g 65 kcal 0,3 %
ICA Lätt 10 g55 kcal0,1 %
ICA 10% 9,5 g140 kcal10 %
Milbona (lidhl) 12 g70 kcal0,5 %
Milbona med yoghurt 7,5 g58 kcal0,9 %
Mat&bak kvarg (Valio)11 g65 kcal0,3 %

 

[yop_poll id=”2″]