Vilken kvarg är bäst? En högst personlig fråga, både smak och konsistens varierar en del. Mina favoriter är Lindahls 0,3 % på grund av dess härligt krämiga konsistens och Ica 0,1 % på grund av att det är enda kvargen som går att dricka, nästan som yoghurt. Vilket är din favorit och varför? Maila gärna och berätta om din favorit och vad du helst blandar i den.
Nedan ser ni en tabell som jämför tio olika kvarg.
Kvarg | Protein/100 gram | Kalorier/100 gram | Fetthalt |
---|---|---|---|
Kvarg | Protein/100 gram | Kalorier/100 gram | Fetthalt |
Lindahls | 12 g | 64 kcal | 0,3 % |
Kesella (arla kvarg) | 13 g | 75 kcal | 1 % |
Kesella 10 % | 13 g | 152 kcal | 10 % |
Kesella vanilj + övriga smaksatt | 7,5 g | 160 kcal | 7,5 % |
ICA Basic | 12 g | 65 kcal | 0,3 % |
ICA Lätt | 10 g | 55 kcal | 0,1 % |
ICA 10% | 9,5 g | 140 kcal | 10 % |
Milbona (lidhl) | 12 g | 70 kcal | 0,5 % |
Milbona med yoghurt | 7,5 g | 58 kcal | 0,9 % |
Mat&bak kvarg (Valio) | 11 g | 65 kcal | 0,3 % |
[yop_poll id=”2″]